Alles wat je moet weten over Rotterdam en het Songfestival

Praktische tips 

Rotterdam is een moderne stad en zoals dat hoort heeft de stad zelf allerlei voorzieningen getroffen die het jou als toerist gemakkelijk maken. Deze zijn gratis of leveren u flink wat voordeel op. Het is daarom aan te raden om in ieder geval de volgende opties te overwegen.  

Rotterdam Welcome Card 

Met deze kaart, die slechts €5,- kost, krijgt u op ontelbaar veel plaatsen in Rotterdam minstens 25% korting. Zo bespaart u gemakkelijk tijdens uw verblijf. Bovendien kunt u er ook voor kiezen om de kaart te combineren met gratis reizen bij de RET voor 1, 2 of 3 dagen. U betaalt dan logischerwijs wel een meerprijs, maar die is fors lager dan de kosten van een weekend lang gebruikmaken van het openbaar vervoer.   

De Rotterdam Tourist App 

Deze app is gratis te downloaden en functioneert als uw handleiding voor Rotterdam. De app geeft aan waar u korting kunt krijgen met de Rotterdam Welcome Card, waar leuke tentjes zitten en welke evenementen er plaatsvinden. Bovendien bevat de app een (offline) kaart en helpt deze u om uw reis met het openbaar vervoer te plannen. Superhandig dus! 

Het openbaar vervoer in Rotterdam 

Rotterdam is een drukke stad. Gelukkig is alles op het vlak van mobiliteit goed geregeld. Met name het openbaar vervoer steekt goed in elkaar. De metro brengt u snel van de ene naar de andere kant van de stad en met de trams en bussen komt u nog sneller op uw bestemming aan. Een toegangspas voor het openbaar vervoer is daarom een must, ongeacht of u voor een Rotterdam Welcome Card kiest of niet. 

Waar ligt Ahoy en hoe kom je daar?  

Ahoy Rotterdam ligt aan de zuidkant van de stad. Zoals dat voor de meeste andere bestemmingen geldt is deze locatie gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Ahoy ligt namelijk op een steenworp afstand van Bus- en Metrostation Zuidplein. Ook komt u er gemakkelijk met de fiets of auto, hoewel het dan wel aan te raden is om vooraf een parkeerplek te reserveren. Eventueel kunt u ook uw auto bij het volgende metrostation, Slinge, parkeren en vanaf daar de metro pakken naar Ahoy. U vindt dan gemakkelijk een plekje en bent binnen een paar minuutjes op Station Zuidplein!  

Goed voorbereid naar het Eurovisie Songfestival Rotterdam! 

Aan de hand van deze blog lukt het ongetwijfeld om u goed voor te bereiden op uw bezoek aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, of wilt u graag de rest van uw verblijf plannen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder! 

Nieuwsbrief

Ervaringen met Pegasus Events

Mijn collega’s hebben het uitje als zeer positief ervaren. Voordeel van de bingo is dat hij eigenlijk voor een ieder te doen is en dat mensen er een eigen invulling aan kunnen geven (competitief, rustig aan doen of er een lekkere wandeling van maken). Het materiaal was prima in orde en ook de wijze waarop Mike eea bracht droeg er zeker bij aan het enthousiasme. De tocht met de watertaxi maakte het voor de meesten wel helemaal af.

Politie, Rotterdam