5 voordelen van teambuilding voor bedrijven in de winter

Een teamuitje is vaak bij voorbaat al leuk. Samen met uw collega’s tijdens of na werktijd iets ondernemen en met uw hoofd ergens anders zijn dan bij het werk, dat spreekt de meesten wel aan. Plezier is dus een gegeven, maar teamuitjes en teambuilding activiteiten zijn naast leuk ook erg nuttig. Ze bieden verschillende voordelen die erg belangrijk kunnen zijn. Dat geldt ook voor de winter edities van teambuilding voor bedrijven. Daarom vindt u hieronder vijf voordelen van winter teambuilding voor bedrijven. Bekijk ze snel!

#1: De winter is het seizoen waarin iedereen wel een oppepper kan gebruiken

Laten we eerlijk zijn, het winterseizoen is niet mals. De dagen zijn korter, de temperaturen lager en een tekort aan vitamine D is voor velen een gegeven. Dit alles is niet bevorderlijk voor het humeur en betekent dat we wel een oppepper kunnen gebruiken. Een teambuilding dag is daar de ideale methode voor!

#2 Vergroot het onderling vertrouwen

Tijdens een teambuilding activiteit wordt er vaak in meer of mindere mate aanspraak gemaakt op elkaars vertrouwen. Wanneer de één precies denkt te weten wat het juiste antwoord is op een vraag, of de ander exact weet hoe een opdracht uitgevoerd moet worden, zal de rest daar vaak op moeten vertrouwen. Dat is ook niet moeilijk, want het is vaak toch slechts een spel. Toch verandert er onbewust iets en wordt het hierdoor gemakkelijker om elkaar ook tijdens het werken te vertrouwen.

#3 Maak uw medewerkers weer warm

Ieder bedrijf heeft er minstens één: die collega die het ál-tijd koud heeft. Kiest u voor een actieve teambuilding dag, dan zal dat voorlopig even geen probleem meer zijn. Bij een goed verzorgde teambuilding voor bedrijven is het namelijk spannend, gezellig, actief en leuk. Daar krijgt iedereen het warm van, zelfs die ene collega.

#4 Laat medewerkers beter onderling communiceren

Door samen met collega’s iets te ondernemen buiten het werk om, leren medewerkers elkaar beter kennen. Dit zorgt ervoor dat zij een sterkere band krijgen en meer begrip voor elkaars situatie op kunnen brengen. Van daaruit verloopt onderlinge communicatie vaak veel soepeler. Dat is toch fantastisch?

#5 Brengt een ontspannen sfeer naar de werkvloer

Spanningen kunnen door allerlei verschillende situaties ontstaan. Soms heeft het met de werkdruk te maken, andere keren is er bijvoorbeeld een conflict. Dit hoeven niet altijd grote problemen te zijn, maar het zorgt wel voor een gespannen sfeer. Zo’n sfeer is voor niemand leuk, maar na een gezellige teambuilding dag is die spanning meestal helemaal weg! Iedereen kan dan weer met frisse energie en een ontspannen gevoel aan het werk, waardoor het team weer prettig samen kan werken.

Boek een winters teambuilding uitje!

Bij Pegasus Events hebben we ruime ervaring in het organiseren van teamuitjes en teambuilding activiteiten, ook met een winters tintje! Neem gerust een kijkje bij onze winterse teambuilding aanbod of vraag ons naar een teambuilding dag op maat. Die stellen we namelijk met liefde voor u samen, waarbij we rekening houden met de doelstellingen van het bedrijf! Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 010-4135951 of info@pegasusevents.nl.

Nieuwsbrief

Ervaringen met Pegasus Events

Wat een fantastische dag! Met Pegasus Events zijn we schat gaan zoeken in de duinen van Hoek van Holland. Geen zware tocht en voor een ieder ook met een mindere conditie heel goed vol te houden. Afsluitend een BBQ bij de Zeebries. Zowel de organisatie /contacten naar aanloop van ons team event alswel de begeleiding ter plaatse was super leuk. Veel gelachen, leuke prijsuitreiking met een verrassende winnaar! De BBQ was goed georganiseerd en we hebben heerlijk genoten van het (on)weer, de zon, zee, strand. Bedankt, het uitje was onvergetelijk!

Shell, Pernis