Case: Boiling hot event in an icy land

Opdracht

‘Organiseer voor ons snel groeiende, jubilerende bedrijf een buitenlandse reis met een link naar onze producten’.

Uitgangspunten

  • Actief;
  • Inzet van de medewerkers belonen;
  • Onderlinge band tussen gasten bevestigen;
  • Een mooie, blijvende herinnering meegeven.

Plan voorstel

Aangezien de opdrachtgever een goede naam heeft in heet watervoorzieningen bij bedrijven en particulieren, zochten wij naar een link met heet water. De keus is gevallen op het land van de Geisers; IJsland! Een relatief ‘nieuwe’ bestemming die velen op hun bucketlist hebben staan maar waar slechts weinigen zijn geweest.

De rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam bracht de gasten naar hoofdstad Reykjavik. Hier wachtte een gastvrij onthaal door de IJslandse begeleiding, die de deelnemers naar de bussen begeleiden. Om direct goed kennis te maken met IJsland, reden de bussen een route door de hoofdstad. Gidsen gaven toelichting over wat men zag en vertelden over de roemruchte vikingen en hun sages. De rit eindigde bij een bijzondere diner locatie; een Gletsjertunnel! Na afloop van het diner werden de gasten afgezet voor hun hotels waar ze nog een laatste drankje aan de bar konden nuttige of direct gaan genieten van hun welverdiende nachtrust.

De volgende dag stapten de deelnemers na een stevig ontbijt in de bussen voor een tour door IJsland, bekend als de Golden Cirkel. De rit van een dag werd onderbroken met bezoeken aan bijzonder natuurschoon zoals de indrukwekkende watervallen van Gullfoss, een geheel zelfvoorzienende tomaten plantage, paardenfarm en uiteraard de geisers! Nadat de deelnemers zich in een dik pak hadden gehesen stapten zij in speciale bussen die ze tot op de gletsjer brachten. Hier maakten zij een spectaculaire tocht me krachtige sneeuwscooters, waarbij de snelheden op liepen tot 80 km/uur!
Na terugkeer in Reykjavik is het tijd om op te frissen en door te reizen voor het diner. Wederom hebben we gekozen voor een bijzondere locatie; Een ronddraaiend restaurant! Na afloop van het diner gingen de voetjes van de vloer tijdens een geweldig dansfeest wat tot in de kleine uurtjes duurde.

De laatste ochtend hebben wij voor de deelnemers een facultatief programma samengesteld met ‘relaxen’ als thema. Zij konden kiezen voor een bezoek aan het Whales museum, met levensechte modellen van de talrijke walvissoorten rondom IJsland, of heerlijk ‘detoxen’ in de beroemde, natuurlijke wellness baden van de Blue Lagoon. Ook konden gasten op eigen gelegenheid Reykjavik ontdekken.
Na een heerlijke, gezamenlijke lunch in het Lavarestaurant met geweldig uitzicht over de natuurlijke warmwater bronnen, was het tijd om naar het vliegveld te rijden voor de rechtstreekse vlucht terug naar Nederland. Hiermee eindigde een mooie reis met bijzondere ervaringen en memorabele herinneringen!

Opdrachtgever

Anoniem

Groepsgrootte

200 deelnemers

Meer weten of brainstormen?

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Ervaringen met Pegasus Events

Het contact voorafgaand aan het evenement is prima verlopen. Het eten (Okay en Hotel New York) was prima. Het sloepvaren sloot prima aan op de doelstellingen binnen onze organisatie. Ondernemend samenwerken was een vereiste de opdrachten uit te voeren, hetgeen prima paste in de doelstelling van de teambuilding. Het RIB varen gaf een ontspannen adrenaline kick. Kortom...TOP!!!

Van den Ban Autobanden, Hellevoetsluis