Walk, Eat, Read! Dé literaire stadswandeling dwars door Rotterdam!

Ervaar hoe literair het Rotterdamse straatbeeld is met “Walk, Eat, Read!”; dé leukste geletterde stadswandeling dwars door Rotterdam.

Ga mee op pad met de gepassioneerde stadsgids en ontdek verborgen spreuken op gebouwen, literaire plekken op straat en laat je inspireren door beroemde Rotterdamse schrijvers/sters en hun boeken; Pietje Bell, Maarten Toonder, Alex Boogers, Ernest van der Kwast, Vaandrager, Leni Saris en veel meer.

Tijdens de tour gaan we op bezoek bij de bekendste Rotterdamse schrijver ter wereld: Desiderius Roterodamus Erasmus. In de Erasmus Experience kijken we naar de wereld zoals Erasmus dat ook deed. En ook al leefde Erasmus 500 jaar geleden, zijn ideeën zijn voor ons nog steeds waardevol.

Wist je dat?

Eén leuk feitje delen wij nu al: Rotterdam opende in de 19e eeuw als eerste stad een bibliotheek. Weliswaar met gescheiden afdelingen voor dames romans en wetenschappelijke boeken voor de heren maar toch best leuk om te weten toch?

Programma

We starten deze toer met een kopje koffie/thee met een lekkernij, zorgen onderweg voor een paar verrassend literaire optredens en aan het einde ontvangt u gratis een boek uit de vintage collectie van de Bibliotheek Rotterdam!

We spelen de Grote Rotterdam Literaire Kennis Quiz met leuke hoofdprijs. Ook maakt onze gids een mooie digitale groepsfoto ter herinnering.

Onderweg wordt een kort verhaal geschreven door alle deelnemers. Elke deelnemer maakt een kort verhaaltje van maximaal 5 regels. De volgende deelnemer vult dit verhaaltje aan met zijn/haar eigen creatieve invulling. Aan het einde van de literaire stadstoer is er één “literair” verhaal geschreven door alle individuele schrijvers!

Voor wie? 

“Walk, eat, read!” is geschikt voor alle groepen, maar in het bijzonder voor onderwijsinstellingen, boekenclubs en dergelijke. De tour kan wandelend en fietsend worden uitgevoerd. De toer wordt specifiek voor uw gezelschap samengesteld. 

Duurzaam & Lokaal

De inhoud van onze tours worden met de grootste zorg samengesteld waarbij duurzaamheid, biologische producten, lokale ondernemers en zero waste policy voor ons belangrijk zijn. VMO zit in ons DNA.

Partners

Bibliotheek Rotterdam en Pegasus Events hebben de handen ineen geslagen en organiseren gezamenlijk deze bijzondere stadsbelevenis.

Meer informatie aanvragen

Nieuwsbrief

Ervaringen met Pegasus Events

Je kan nooit een uitje organiseren dat 48 mensen allemaal leuk vinden dachten we. Dit uitje van Pegasus Events bewees echter het tegendeel. We hebben een top dag gehad en elke collega was laaiend enthousiast.

Woonstad Rotterdam, Rotterdam