Proef Rotterdam! Wandel, eet, drink en beleef de stad op unieke wijze

Met onze culinaire stadsgids, die een enorme kennis heeft van alles wat er in zijn Rotterdam gebeurt, ga je op pad om op een unieke manier “Rotterdam te proeven”. 

De stadsgids wisselt persoonlijke verhalen af met interessante weetjes over de gastronomische hotspots en bezienswaardigheden van Rotterdam. Dit is écht de leukste manier om culinair Rotterdam te ontdekken, te ervaren en te proeven!

Rotterdam heeft een goede naam op het gebied van eten en drinken. Zowel op sterren- , als op  streetfood niveau is deze stad van alle markten thuis.

Met maar liefst 3 overdekte foodmarkets, met totaal verschillend aanbod en sfeer, kunnen jullie de hele wereld proeven. Gecombineerd met de ontelbare restaurants, eethuisjes en kookwinkels verrassen wij jullie met een perfect georganiseerde “Proef Rotterdam!” stadstoer.

New York Times: “The Markthal is a state of the art market hall you can call home.”

Maar Rotterdam heeft nog meer “lekkere” plekken; een bezoek aan een intieme zuurdesembrood-bakkerij, een ubercoole koffiebranderij met dé beste cappuccino of dineren in een heus reuzenrad...

Architectuur & Geschiedenis

We vergeten de architectuur en de geschiedenis van de stad zéker niet, maar we leggen de nadruk op de gastronomische veranderingen die Rotterdam heeft ondergaan om te zijn wat het nu is; een gastvrije moderne stad mét een hart. Klaar om iedereen van te laten proeven.

Suggesties:

“Streetfoodies”-tour

We komen langs verschillende authentieke eethuisjes waar wij kennismaken met de multicul(t)i kant van Rotterdam. Een Rotterdams “patatje Bram” of een bezoek aan de wereldberoemde “Ballentent” mag hierbij natuurlijk niet ontbreken! (suggestie: Vietnamese loempia, Surinaamse barra met kipkerrie, patatje Bram, pizzapunt, consumpties naar keuze, bezoek aan foodmarkets). 

"De sterren!"-tour

Een wijn-spijs rondgang langs 3 toprestaurants gecombineerd met een sightseeingtour o.l.v. een stadsfanaat én foodie als stadsgids. (suggestie: aperitief in foodhallen, voor-, hoofd-, nagerecht, 3 bijpassende glazen wijn)

Lekkere inspiratie

Wat dacht u van een Kreeftenhotdog, zélf je mosselen koken op een oliedrum, een wijnproeverij in een authentiek wijnpakhuis of een glas cider met bitterballen en krotenmosterd?

Voor wie?

“Proef Rotterdam!” is geschikt voor iedereen als lunch en diner en kan wandelend, fietsend, varend en met Tuk Tuks worden uitgevoerd. De toer wordt specifiek voor uw gezelschap op maat samengesteld.

Duurzaam & Locaal

De inhoud van onze tours worden met de grootste zorg samengesteld waarbij duurzaamheid, biologische producten, lokale producenten en zero waste policy voor ons belangrijk zijn. VMO zit in ons DNA.

Meer informatie aanvragen

Meer weten of brainstormen?

  • Vanaf 25 personen
  • Vanaf € 67,50 p.p. exclusief BTW
  • 3 uur

Gemiddelde beoordeling van dit arrangement:

Nieuwsbrief

Ervaringen met Pegasus Events

Op zaterdag 24 juni jl. bezochten we met ons bedrijf Infrascoop in het kader van ons 10-jarig bestaan Rotterdam. Pegasus Events heeft voor ons een borrelboottocht door de haven en langs de skyline van Rotterdam verzorgd met aansluitend diner op een leuke locatie. Het weer was helaas spelbreker tijdens de boottocht, maar de kapitein maakte veel goed met zijn verhalen over de haven van Rotterdam. De contacten tijdens het vooroverleg waren prettig en er werd goed geluisterd naar onze wensen. Al met al een dag waar we met plezier op terugkijken.

Infrascoop bv, Cuijk