Ontdek Rotterdam tijdens het Eurovisie Songfestival 2020!

Trakteer je zintuigen in de Markthal

De grootste overdekte markt van Europa staat middenin het centrum van Rotterdam. Deze is het bezoeken meer dan waard, want alle zintuigen worden er geprikkeld. Het gebouw is zowel van buiten als van binnen een bijzondere verschijning. Eenmaal binnengekomen ruik je de verschillende geuren uit keukens van over de hele wereld. Laat je verrassen door de smaken op deze plek waar kunst en eten samenkomen!

Ervaar een stukje geschiedenis op het SS Rotterdam

Het SS Rotterdam, ofwel het stoomschip Rotterdam, is een oud passagiersschip dat tussen 1959 en eind 2000 voer in dienst van de Holland-Amerika lijn. In eerste instantie deed het stoomschip dienst op de route naar Amerika over de Atlantische Oceaan en later werd het gebruikt als cruiseschip. Sinds 2008 ligt het schip in de Maashaven waar het een drijvende attractie is geworden. Zo worden er onder anderen rondleidingen gegeven en is er zelfs een café-restaurant gevestigd op het oude schip. 

Het adembenemende uitzicht vanaf de Euromast

De Euromast is een van de hoogste toegankelijke torens van Nederland. Hij is maar liefst 185 meter hoog! Daarom prijkt deze toren als duidelijk herkenbaar punt op de skyline van Rotterdam, iets waar de meeste Rotterdammers trots op zijn. Je kunt gemakkelijk naar boven en in het café een kop koffie drinken of een broodje eten, maar voor de echte avonturiers is er nog meer te beleven. Het is namelijk mogelijk om van het gigantische bouwwerk te abseilen!

Rotterdam vanaf het water

De havenstad Rotterdam is pas echt goed te ontdekken vanaf het water. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen. Zo is er de welbekende Spido, maar zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld in een razendsnelle rib over het water te scheuren. Een rondleiding over de wateren van de stad is dan ook gemakkelijk te boeken en zeker de moeite waard!

Knappe staaltjes architectuur

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam helaas zwaar gebombardeerd. Hierdoor is er weinig over van de oude architectuur waar de stad mee volgebouwd was. Het gevolg hiervan is dat er allerlei bijzondere, moderne bouwwerken zijn neergezet. Enkele voorbeelden zijn de kubuswoningen en het gloednieuwe Centraal Station, om er een aantal te noemen. Voor liefhebbers van bijzondere architectuur is Rotterdam dus zeker een mooie bestemming!

Verveel je geen moment in Rotterdam

Er is, zoals je hierboven kon lezen, genoeg te beleven in Rotterdam. We vertrouwen er daarom op dat je je buiten het Songfestival om geen moment hoeft te vervelen in de mooie havenstad. Ben je benieuwd naar hoe wij je kunnen helpen om je komst naar Rotterdam onvergetelijk te maken? Neem dan gerust contact met ons op, en ontdek Rotterdam voor of na het Eurovisie Songfestival 2020 met onze eigen speciale songfestival groepsarrangementen! We maken graag programma’s op maat voor bedrijven.

Nieuwsbrief

Ervaringen met Pegasus Events

Wat een fantastische dag! Met Pegasus Events zijn we schat gaan zoeken in de duinen van Hoek van Holland. Geen zware tocht en voor een ieder ook met een mindere conditie heel goed vol te houden. Afsluitend een BBQ bij de Zeebries. Zowel de organisatie /contacten naar aanloop van ons team event alswel de begeleiding ter plaatse was super leuk. Veel gelachen, leuke prijsuitreiking met een verrassende winnaar! De BBQ was goed georganiseerd en we hebben heerlijk genoten van het (on)weer, de zon, zee, strand. Bedankt, het uitje was onvergetelijk!

Shell, Pernis